Gå til indhold
FORSIDEN | Auf Deutsch | OM SITET | LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

Interreg4a.dk

OM OS

ForsidepilOm os

Om os

INTERREG 4A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. har i perioden 2007 – 2013 ydet støtte til i alt 73 dansk-tyske udviklingsprojekter med tilskud fra den Europæiske Fond for Regional Udvikling. Programmet havde en samlet bevilling på i alt EUR 44,3 mio. (DKK 330 mio.) og blev gennemført i et samarbejde mellem Region Syddanmark på dansk side og Kreis Schleswig-Flensburg, Nordfriesland, Rendsburg-Eckernförde samt byerne Kiel, Flensburg og Neumünster på tysk side.  Programmets sidste projekter udløb i 2015 og et flertal af de involverede projektpartnere viderefører de igangsatte grænseoverskridende initiativer i eget regi.

Læs mere om de enkelte projekter her

Se også programdokumenterne i menuen til højre.

Hvad er INTERREG?

”INTERREG” betegner en serie af EU-finansierede programinitiativer, som har til formål at styrke fælleskabets rolle. INTERREG 4A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. programmet understøtter Lissabon-processen og Göteborg-målsætningerne, der sigter på at gøre EU til den mest konkurrencedygtige, dynamiske og videnbaserede økonomi. Under overskrifterne økonomisk vækst samt social og miljømæssig bæredygtighed skal et mere intensivt grænseoverskridende samarbejde bidrage til, at medlemslandene i højere grad udnytter merværdien i at udveksle viden og udnytte hinandens ressourcer.  

Det generelle mål for INTERREG er at sikre, at nationale grænser ikke bliver en hindring for vækst og integration i EU-landene. Regioner med udviklingsefterslæb, omstillingsproblemer eller særlige geografiske, økonomiske og sociale problemer skal modtage særlig støtte. EU’s økonomiske incitament skal sætte regionerne i stand til at udvikle sig således, at hjemmemarkedets muligheder udnyttes fuldt ud.

Læs mere om INTERREG-samarbejdet: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/cooperation/european-territorial/


Hvad står tallet ”4 ”og bogstavet ”A” for?

Tallet 4 betegner fjerde generation af det dansk-tyske samarbejde, som startede tilbage i begyndelsen af 90’erne med INTERREG I (1990-1993) efterfulgt af INTERREG II (1994-1999), INTERREG III (2000-2006), INTERREG IV (2007-2013) og nu videreføres i femte generation INTERREG V (2014 – 2020).

Læs mere om INTERREG 5A programmet ”Deutschland – Danmark” her.

Bogstavet A betegner det grænseoverskridende samarbejde mellem naboregioner i to eller flere medlemsstater. For nærværende program er der således tale om ovennævnte områder på den dansk og tyske side af grænsen. Samarbejder i en større geografi med partnere fra flere medlemsstater kan søge støtte under INTERREG B (det transnationale samarbejde) eller INTERREG C (det interregionale samarbejde).


In English? flag 

 
 

Siden er sidst opdateret 25-4-2017
Regional Udvikling

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00