Dette er tekstversionen af Lab-on-chip - Teknik til kvalitetskontrol i levnedsmiddel- og bio-industrien
Klik her for at komme til den grafiske version af Lab-on-chip - Teknik til kvalitetskontrol i levnedsmiddel- og bio-industrien

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Lab-on-chip - Teknik til kvalitetskontrol i levnedsmiddel- og bio-industrien


 Chip. Kilde: Lab-on-chip.
Chip. Kilde: Lab-on-Chip.

Projektbeskrivelse
”Lab-On-Chip”, et laboratorium på en chip, forener komplekse analyseprocesser på en lille chip, som ellers skulle gennemføres i en omfattende proces i et laboratorium. Lab-On-Chip metoden er således betydeligt hurtigere og kan påvise uønskede og skadelige bakterier på et tidligere stadium. I modsætning til den traditionelle metode, hvor det eksempelvis tager flere dage at afsløre bakterier i fødevarer. Særligt inden for forarbejdning af fødevarer og produktion af lægemidler er det derfor gavnligt at anvende Lab-On-Chip metoden for at identificere og derved forebygge forekomsten af uønskede og skadelige bakterier i den industrielle produktion.

Projektpartnerne har udviklet en sådan innovativ chip, som kan bidrage til en hurtigere og billigere identificering af mikroorganismer. Denne chip kan eksempelvis anvendes inden for levnedsmiddelanalyse, hvilket regionens industrier har en basal interesse i.

Det grænseoverskridende samarbejde mellem universiteter og virksomheder implicerer regionale spidskompetencer inden for Lab-On-Chip-teknologien, som på den måde står til rådighed for både lokale virksomheder samt uddannelses- og forskningsinstitutioner. Selvom det viste sig at være sværere at få industrielle partnere involveret end antaget, tyder industriens grundlæggende interesse på, at virksomheder fremadrettet vil følge partnernes samarbejde og bidrage til at omsætte resultaterne.

Væsentlige resultater

 

 

 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk